Canada en Amerika

Toronto is de populairste stad van Canada. Een gevarieerde culturele bestemming die hoog staat aangeschreven om zijn toonaangevende musea, concerten, gezinsamusement, sportstadions en ambachtelijke bieren.
Niagarawatervallen behoren tot de grootste en bekendste ter wereld. Ze liggen op de grens tussen de Verenigden Staten en Canada. De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge.Het verval van de watervallen is gemiddeld 60 meter, maar de breedte en de hoeveelheid water die maken ze tot een spektakel.
Detroit is vooral bekend omdat de grote drie Amerikaanse automerken er hun hoofdkwartier hebben. De kredietcrisis leidden tot armoede en misdaad. Ook was Detroit de bakermat van de Motown-muziek, genoemd naar het gelijknamige platenlabel.
Washington is de zetel van de federale regering. De dienstverlening aan de ambtenaren, de in en rond Washington wonende militairen (werkzaam in het op de zuidwestoever van de Potomac, in Virginia [Arlington], gelegen Pentagon) en de employés van de buitenlandse ambassades, enz. vormt de voornaamste economische activiteit.
New York heeft  op bijna iedereen een enorme aantrekkingskracht. Dat komt omdat de stad iets “unreal’s” over zich heeft. Opvallend is de gigantische hoeveelheid gele taxi’s die het straatbeeld beheersen, zijn de neonreclames van Times Square, de vele sirenes en vooral heel, heel erg veel hoge skyscrapers.